Veelgestelde vragen

Is voor het plaatsen van een Cubestee een vergunning nodig?

Ja. Een Cubestee voldoet volledig aan bouwbesluit en is daarmee een volwaardige woning. Voor de Cubestee van 6x6x6 is dan ook een omgevingsvergunning nodig. De reguliere vergunningstijd is 8 weken + 6 weken bezwaartermijn, indien de bestemming van de locatie overeenkomt met de gewenste functie. Ook als u de Cubestee’s tijdelijk wil plaatsen moet u deze procedure doorlopen. De regelgeving ten aanzien van de Cubestee’s zelf is dan alleen soepeler. Als u een aantal Cubestee’s bij ons afneemt, regelen wij de vergunning voor u.

Hoe lang gaat de Cubestee mee?

De Cubestee is een zeer duurzaam concept en gaat net zolang mee als een gemiddelde woning.

Hoeveel onderhoud heb ik?

De Cubestee is onderhoudsarm. Dit betekent dat je wel onderhoud hebt (de Cubestee is niet onderhoudsvrij), maar dit beperkt zich in de eerste jaren tot reinigen van de gevel en jaarlijkse controle van de installaties.

Is de Cubestee te verplaatsen?

Ja, de Cubestee is demontabel en dus verplaatsbaar. Bent u een particulier; let op: bij sommige hypotheekverstrekkers geldt dat de Cubestee als permanent bouwwerk moet worden geplaatst om een hypotheek te verkrijgen. Voor meer informatie raden wij aan contact op te nemen met een adviseur.

Waar kan ik de Cubestee plaatsen?

De Cubestee kan in principe overal op een plek van 6 meter bij 6 meter geplaatst worden. Wel moet dit natuurlijk passen binnen het betreffende bestemmingsplan. Indien gewenst kunnen wij helpen om e.e.a. voor u uit te zoeken.

Wat voor een fundering heeft de Cubestee nodig?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de exacte locatie, maar in veel gevallen zijn bijvoorbeeld stelcon platen al voldoende. De Cubestee is namelijk niet zwaar. De Cubestee weegt slechts 14 ton, omdat het houtskeletbouw is.

Door wie kan ik mijn Cubestee laten bouwen?

Vanaf 10 Cubestee’s worden uw Cubestee’s gebouwd door Friso Bouwgroep. Wilt u minder dan 10 Cubestee’s, op maat gemaakt, dan doorloopt u een ander traject en kunt u eventueel een eigen aannemer kiezen.

Hoeveel kost een Cubestee?

U kunt de prijslijst vinden op deze website onder ‘kosten’. De prijslijst geldt vanaf 10 Cubestee’s. Wilt u er minder en op maat gemaakt kunnen we nog geen vaste prijs geven. U kunt dan het beste contact met ons opnemen.

Kan ik een hypotheek afsluiten voor een Cubestee?

Ja, dit is mogelijk. Het type financiering hangt af van het gewenste gebruik van de Cubestee en of je eigenaar bent of wordt van de grond waar hij op komt te staan. Wij zijn zelf ook met financierverstrekkers in gesprek om hier meer informatie over in te winnen. Voor meer informatie nu raden wij aan contact op te nemen met een hypotheekadviseur.

Je hoort nu veel over ’tiny housing’, de Cubestee doet me hier aan denken, klopt dat?

Ja. De Cubestee heeft veel raakvlakken met de tiny house movement: compacter en duurzamer en goedkoper wonen. De Cubestee is alleen 1 stapje groter dan een tiny house. Met zijn basis afmetingen van 6x6x6 is het een volwaardige woning met voldoende leefruimte en een gezond binnenklimaat, geschikt voor verschillende bewoners. Hij blijft echt compact genoeg om in de tuin te plaatsen, of achter op een erf.
Daarnaast hebben we voor de BouwEXPO ‘Tiny Housing’ in Almere een echte Tiny Cubestee ontworpen. We willen deze variant ook doorontwikkelen en onder andere inzetten voor mantelzorg.

Ik wil een Cubestee kopen die precies aansluit bij mijn wensen, kan dat?

Natuurlijk is dit mogelijk! U doorloopt dan wel een wat ander traject. Kiest u niet voor de standaard woning plattegronden kunnen we geen vaste prijs geven. Samen met u maken we een persoonlijk ontwerp. Hou er rekening mee dat u in ieder geval extra ontwerpkosten heeft. Bent u geïnteresseerd laat het ons weten, dan nemen wij contact met u op om een vrijblijvend gesprek in te plannen waarin we uw wensen en behoeftes inventariseren. Op basis daarvan kunnen we een kostenindicatie voor u opstellen.

Ik ben geïnteresseerd in een Cubestee en wil graag meer informatie.

Bedankt voor uw interesse! Heeft u de brochure met de technische omschrijving en de prijslijst al gedownload? Die zijn te vinden op deze website onder “kosten”. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen bij specifieke vragen. Heeft u bijvoorbeeld een locatie op het oog en wilt u weten of u daar Cubestee’s kunt plaatsen en hoeveel? Wij denken graag met u mee!